Binalarda Ses Yalıtımı

Bina ses yalıtımı uygulamaları günümüzde modern şehirleşme adı altında bir çok bina yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlardan birisidir. Bu binalar belli bir plana göre yapılmakta olup yapımı belli standartlara bağlanmıştır. Bu standartların bazıları; duvar birleştirilmesinde kullanılan tüm metal aksan alvaniz çelikten oluşmalıdır. Tüm elektrik tesisatı sıva altından TSE standartların da kablo ile döşenmelidir. Pencereler için ise, konut planına uygun boyutta TSE standartlarında pvc doğrama kullanılmalıdır.

Binaların Gürültüye Karşı Korunması ve Ses Yalıtımı Yönetmeliği yürürlüğe girmesi ile yeni binaların inşasında, kullanım amacı kısmen veya tamamen değiştirilmek istenen mevcut bina ve tesislerde, esaslı onarım ve tadilat projelerinde kullanım amacına, mekan özelliklerine göre öngörülen esaslar göz önüne alınacak. Projelere, diğer kanuni düzenlemeler yanında, gürültüye karşı önlem bakımından bu yönetmelikte öngörülen şartlara uygun değil ise, yapı ruhsatı verilmeyecek.

Bina Ses Yalıtım
Bina Ses Yalıtım

Binalarda Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır? Bizler de bina ses yalıtımı çalışmalarımızı bu standartlardan yola çıkarak mühendislerimizin oluşturmuş olduğu keşifler ve çıkartmış oldukları planlara bağlı kalarak yapmaktayız. Bina ses yalıtımı yapılmadığı takdirde tavan, zemin ve ortak komşu duvarlardan yaz aylarında camların da açılması ile beraber etraftan gelen sesler sizleri rahatsız edecek ve konforunuzu bozacaktır.

Özellikle yeni yapılan binalar da rastlanan iki daire arası ince yapılan duvarlar sonucunda karşılıklı komşular ile ses problemi oluşmaktadır. Bu da mahremiyetinizi engellemektedir. Bu gibi durumları önlemek için  tavan, zemin ve ortak duvar ses yalıtımı yapmaktayız.

Bina Ses Yalıtım
Bina Ses Yalıtım

Binalarda Ses Yalıtımı

Yapmış olduğumuz bina ses yalıtımında ortak duvar ses yalıtım uygulamamızı genel olarak anlatacak olursak ,mevcut duvarın yüzeyine süngerpan yapıştırıyor gürültü oranı yüksek olan alanlar da süngerpan ile birlikte ağır ses bariyeri kullanıyoruz. Hava boşluğu ses geçişlerinde önemli olduğu için çelik veya ahşap profil ile hava boşluğu bırakıp yüzeyi alçıpan ile kapatıyoruz. Devamında ses bariyerini alçıpanın üzerine uyguluyor ve akustik bir malzeme olmadığı için tekrar üzerini alçıpan veya akustik malzeme ile kaplama yapıyoruz. Böylelikle %90a varan oranda ses kesimi sağlayarak sizi istenmeyen gürültüden kurtarıyoruz.
Bina ses yalıtımında kullandığımız diğer bir uygulamamızda tavan ses yalıtımı ve zemin ses yalıtımı uygulamamızdır. Katlara arası ses geçişlerinden problem yaşıyorsanız detaylı bilgi almak için inceleyebilirsiniz.

Binalarda Ses İzolasyonun Malzemeleri